Központi telefonszám » (+36) 45 898-021

Boldog Karácsonyt Kíván az ILK-i hóember

 

 

 


 

Az elmúlt hétvégén 2014.06. 14.-én Nagykállóban rendezték meg a soron következő 7. Nyírségi Vágtát. Ilk színeiben az Elvándorló lovas tanya szponzorálásával, Ringló nyergében Márton Sarolta fölényes győzelmével zárult az előfutam majd a döntőben, a nívós versenyen, a házigazda Nagykálló, Ibrány és Tiszabezdéd előtt, tetemes előnnyel bizonyult a legjobbnak Ilk lovasa. A győzelemmel megszerezte a Nemzeti Vágtára való indulás jogát így szeptember utolsó előtti hétvégéjén lehet szorítani Sacikának és Ilknek a Nemzeti Vágtán, hogy a tavalyi eredményét felülmúlva megnyerje Ilknek az országosan rangos eseményt. Hajrá Ilk Hajrá Sacika!!!!

A január vége óta az Amerikai Ház alapítvánnyal és a Magyar Vöröskereszttel közösen együtt dolgozva, önkormányzatunk első ízben 25 rászoruló családnak biztosított minden héten kedden és pénteken kenyeret és tejet. Az első körben sikeres pályázat eredményeképpen, a gördülékeny és zökkenőmentes feladatellátás jegyében önkormányzatunknak lehetősége nyílott újabb 13 család bevonására. Ennek eleget téve immár 38 család, 132 kisgyereke érintett abban, hogy a hét 2 napján friss kenyérhez és vitaminokban gazdag tejtermékekhez jusson. Ez heti viszonylatban 177 kg kenyeret és 354 liter tejet jelent, amit a településünkön élő kiválasztott, rászoruló családoknak nem kell megvásárolniuk, ezzel párhuzamosan ezt az összeget más fontos dologra tudják fordítani. Az önkormányzat munkatársai a jövőben szeretnének a lehető legnagyobb létszámban segíteni a rászorulókon és igyekeznek minél több családot bevonni a programba.

 A következő hetekben ismét sikeres projektnek lehetnek szemtanúi a település lakói. Elkezdődött Ilk belterületén a térfigyelő kamerák kivitelezése. A szakemberek már jó ideje járják a település utcáit, hogy megtalálják az ideális helyeket a kameráknak. Az engedélyek beszerzésének is sikerült a végére járni, tehát a következő héten megkezdik a villanyoszlopokra való felszerelését. A térfigyelő kamerák az utca képét fogják napi 24.-órában rögzíteni. Kitüntetett figyelmet kapnak a kereszteződések, a játszóterek, a temető és a település bejáratai. Komoly előre lépés ez községünk életében, hiszen a környékünkön csak Ilk település mondhatja el magáról, hogy sikeresen pályázott és az országban az elsők között csatlakozhatott a térfigyelő rendszerek által figyelt településekhez. A biztonság a fő cél. A vandálbiztos kamerák beüzemelése után remélhetőleg elkerülik településünket a betörések, lopások, garázdaságok, rongálások, e mellett biztonságban tudhatjuk szeretteinket a közterületeken, játszótereken. A felvételeket a rendőrök szakemberei fogják folyamatosan elemezni.

 

 

 

 


 

Az Ilki temető Mindenszentek napján.

Szeptember 28.-29

Szeptember 28.-29

Megszületett a Borsodi Vágta végeredménye.  Augusztus 10-én, szombaton végérvényesen kiderült, hogy  ki az a két lovas, aki a Borsodi Vágtán első, illetve második helyen ért célba, és ezzel jogot szerzett magának a Nemzeti Vágtán való indulásra 2013. szeptember 22.-én a Hősök terén! A Borsodi Vágtát,  Márton Sarolta nyerte,  Ringló nyergében, Ilk Község Önkormányzata színeiben. Gratulálunk! A végső győzelemre is esélyes, az ilki gyökerekkel rendelkező lány ott lesz a Nemzeti Vágtán, azon kevés induló között, akik megnyerték az előválogatókat és képviselhetik megyéjüket azon belül a településüket, az országos megmérettetésen.