EFOP-1.4.3-16-2017-00101

Biztos Kezdet Gyerekház Ilken

A kedvezményezett neve: Ilk Község Önkormányzata
A projekt címe: „Biztos Kezdet Gyerekház Ilken”
A projekt azonosítószáma: EFOP-2.1.2-16-2019-00132
A szerződött támogatás összege: 14 999 998 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 100 %
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.06.02
A gyerekház címe: 4566 Ilk, Bethlen Gábor utca 63.

A projekt célja a EFOP-1.4.3-16-2017-00101 azonosító számú projekt céljaihoz kapcsolódó, a célok megvalósításának helyszínt biztosító “Biztos Kezdet Gyerekház” infrastrukturális feltételeinek megteremtése és kialakítása Ilk településen.

Az átalakítás során a szükséges és a jogszabályi feltételeknek megfelelő Új Biztos Kezdet Gyerekház kialakítása történik az önkormányzat tulajdonában álló ingatlanból. A “lakóház” funkció megszűnik, és a továbbiakban “Biztos Kezdet Gyerekházként” üzemel tovább a meglévő épület főbb helységeinek megtartásával.

A tervezett 133,51 m2 nettó alapterületű épület teherhordó szerkezetek átalakítását kizárólag az épület belső közlekedésének akadálymentesítése okán szükségessé váló nyílásbontások, és kerámiazsalus áthidaló elemek beépítése kapcsán kerülnek elvégzésre.

Az épület fa szerkezetű homlokzati nyílászáróinak egy része megfelelő, azonban néhány nyílászárót ki kell cserélni – más méretű ablakkal kell helyettesíteni. Az egész épület padlóburkolatát akadálymentesen kivitelezett – ragasztott kerámia burkolattal, illetve laminált parketta burkolattal valósítjuk meg.  A tervezett vizesblokkokban új csempeburkolat készül. Az épület burkolatlan belső felületein – a vakolat hibáinak javítását követően – glettelés és meszes tisztasági festés készül. A tervezett beruházás során az épület bádogos elemei is megújulnak (ablakpárkányok – ereszcsatorna).

Az átalakítás – korszerűsítés során az épületben védőcsövezett – vezetékelt villamos rendszer épül, a világítótestek – armatúrák, kapcsolók és dugaljak egyidejű felszerelésével, továbbá új fűtési rendszer kerül kialakításra, és új vizesblokkok kialakításával – szaniterek felszerelésével is számolunk.

A fejlesztés során a projektarányos akadálymentesítés is megvalósul.