Orvosi eszközök beszerzése – 2021 című, MFP-AEE/2021 kódszámú pályázat
iratazonosító: 3300301200

Orvosi eszközök beszerzése Ilk Község háziorvosi rendelőjének fejlesztése céljából

Projekt címe: „Orvosi eszközök beszerzése Ilk Község háziorvosi rendelőjének fejlesztése céljából”

Orvosi eszközök beszerzése – 2021 című, MFP-AEE/2021 kódszámú pályázat

iratazonosító: 3300301200

A projekt keretében Ilk településen orvosi eszközöket szereztünk be a háziorvosi rendelő fejlesztése céljából. Az orvosi ellátáshoz szükséges eszközök elavultak voltak. A megfelelő orvosi ellátáshoz szükséges eszközöknek fontos szerepe van a prevencióban a településen, valamint ezekkel segítjük a betegségek mielőbbi felismerését. Célunk az alapellátás erősítése, a lakosság segítése, hogy helyben jussanak diagnózishoz és a háziorvos a szükséges kezeléseket lehetőleg helyben tudja elvégezni, ezzel javítható a település lakosságának egészségi állapota. A beszerzett orvosi eszközöket reményeink szerint sokáig használhatja majd megelégedéssel a lakosság.
A beszerzett eszközök segítségével várhatóan jelentős javulást érhetünk el a felnőtt és gyermek háziorvosi és védőnői ellátásban. A projekt előkészítés keretében sor került a háziorvosi rendelő eszközellátottságának felmérésére és a szükséges beszerzési igények meghatározására.
A projekt célja az egészségügyi alapellátáshoz tartozó háziorvosi ellátás eszközökkel való ellátottságának javítása Ilk községében. A beszerzésre került eszközökkel korszerűsödik az egészségügyi alapellátás infrastruktúrája és javul annak hatékonysága.
A program során a következő eszközök beszerzése történt: látásvizsgáló tábla, mérleg (testzsírmérő), szűrőaudiométer, mérleg (mechanikus), várótermi pad, pulzoximéter, defibrillátor, magasságmérő, kartoték szekrény, oxigén maszk, mérleg (csecsemő), gurulós székek és két db nyomtató.

A támogatás összege: 1.791.477 Ft