Önkormányzati járdaépítés/felújítás támogatása – 2022 című, MFP-BJA/2022 kódszámú pályázat

Járdafelújítás Ilken

Projekt címe: „Járdafelújítás Ilken” Önkormányzati járdaépítés/felújítás támogatása – 2022 című, MFP-BJA/2022 kódszámú pályázat
iratazonosító: 3365800672

A Bethlen Gábor utcai járda korábban beton pályaszerkezettel rendelkezett, aminek a felülete az idők során elhasználódott, megrepedezett, helyenként nagyobb mélyedések keletkeztek, ezért szükségessé vált a felújítása.
Először az előkészületi munkákat végezték, amelyek a következőek voltak: irtás, föld – és sziklamunka. Ezen munkafolyamatokkal előkészítették a terepet a kőburkolat lerakásához. A járda két oldalán kerti szegélysor került kialakításra. Az új térkő járda mind a mindennapi használat mind pedig esztétikai szempontból kielégíti a lakosság igényeit.
A projekt alapvető célja Ilk település népességmegtartó és népességnövelő erejének fokozása, az alapvető szolgáltatások elérhetőségének javítása, a településkép és a lakosság életminőségének javítása. Ilk település állandó lakosainak száma a 2020-as KSH adat szerint 1335 fő, mely megfelelt a Magyar Falu Program pályázati kiírás céljának, mely szerint 5000 lélekszám alatti települések nyerhetnek támogatást járdafelújításra.

A támogatás összege: 9 966 830 Ft.