Önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok fejlesztése – 2022 című, MFP-ÖTIK/2022 kódszámú pályázat
iratazonosító: 3366198402

Polgármesteri hivatal felújítása Ilken

Projekt címe: „Polgármesteri hivatal felújítása Ilken”

Önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok fejlesztése – 2022 című, MFP-ÖTIK/2022 kódszámú pályázat

iratazonosító: 3366198402

Az önkormányzati épület 40 évvel ezelőtt épült, elavult állapotban volt. A tetőszerkezet folyamatosan beázott. Ilk község közös önkormányzatként működik Gemzse, Kisvarsány és Pusztadobos településekkel. A projekt megvalósításával a célunk a település népességmegtartó erejének növelése, az elvándorlás visszaszorítása.

Mind a dolgozók, mind a lakosok számára fontos szempont volt, hogy munkájukat, ügyeiket megfelelő körülmények között végezhessék. A projekt megvalósításával csökkenni fog az épület fenntartási költsége, javulnak az itt dolgozók munkakörülményei és az ügyfelek kiszolgálásának feltételei. A felújítás során környezettudatosságot, energiatakarékosságot fejeztünk ki, nem közvetítettünk negatív szegregációt a társadalomra, illetve törekedtünk a fenntarthatóságra.

A községháza épülete jól karbantartott, de egyes részei felújítást igényeltek. A homlokzat felújítása korábban megtörtént, a homlokzati nyílászárók cseréjével együtt. A tető viszont még az eredeti síkpalával volt fedve, amit többször is viharkárok értek. A vízelvezető csatornarendszer megfelelő állapotú, de a tetőfedést le kellett cserélni. Az ácsszerkezetet szükséges volt lebontani, mert nem cserépfedésre tervezték, így új cserepeslemez fedés készült. A villámhárító is kicserélésre került az épület tetőszerkezetén. A beltérben a parketta burkolatok és a vizesblokk burkolatai rossz állapotúak voltak. A vizesblokk komplett építészeti és gépészeti felújítása megtörtént, valamint mozgáskorlátozott mosdó került kialakításra. A parkettaburkolatok cseréje az irodákban elengedhetetlen volt. Az irodákban bontást, kőműves munkálatokat végeztek és új beltéri ajtók beszerelése történt. A teljes villamos hálózat korszerűsítése megtörtént, új vezetékek, kapcsolók, konektorok, almatúrák kerültek beépítésre. A teljes fűtési rendszer felújítása is szükségessé vált a fenntartási költségek csökkentése érdekében. Ennek következtében új gázkazán, csövezés és korszerű radiátorok felszerelése történt az épületben.

A támogatás összege: 49.829.250 Ft